port forwarding dm800hdse with router

pk_safeer
Registered Member
Registered Member
Posts: 131
Joined: 17 Oct 2013, 10:40 am

Re: port forwarding dm800hdse with router

Post by pk_safeer » 17 Apr 2016, 9:51 am

Kia mobile network sy bhi port forward ho skti hai

User avatar
Shahid Geo
Moderator
Moderator
Posts: 7396
Joined: 16 Jun 2013, 9:51 pm
Location: Pakistan
Contact:

Re: port forwarding dm800hdse with router

Post by Shahid Geo » 17 Apr 2016, 10:18 am

pk_safeer wrote:Kia mobile network sy bhi port forward ho skti hai
mobile se nhi ho ga aap koi 3g ya 4g router use kr sakty ho
Union Servers
https://web.facebook.com/bosscccam3d4k
Dreambox 800se HD
Starsat 2000 Hyper HD
Superpro 500p Programmer Flash

User avatar
moonji54
Contributor
Contributor
Posts: 1074
Joined: 25 Jun 2014, 10:04 am
Location: Dubai,UAE

Re: port forwarding dm800hdse with router

Post by moonji54 » 17 Apr 2016, 12:35 pm

scam41 wrote:Bhai bohut asan hai ap sab say pehlay apnay room walay router main port forward karo Dreambox ki IP ki us k baad PTCL router same port forward karo per us k pechay IP ap nay Dreambox wali nahi deni balkay WO IP deni hai his IP say ap k room wala router PTCL k router say connect hai apki port start ho jaey gi.
brother you only need to be make port forwarding in main router, remember there is only one router works to rout the network. in our such small network your other routers working as access point/Switch/bridge. you dont need to make any configuration instead putting the same network static IP.
LG 4K UHD 49" Smart tv
Starsat Sr90000 extreme
Starsat HD 8800 Hyper
Apple tv 4K
Smart Tv Box 4K
Kodi expert
7w,95e,105.5e

scam41
Junior Member
Junior Member
Posts: 20
Joined: 13 Jul 2014, 7:43 am

Re: port forwarding dm800hdse with router

Post by scam41 » 17 Apr 2016, 4:30 pm

moonji54 wrote:
scam41 wrote:Bhai bohut asan hai ap sab say pehlay apnay room walay router main port forward karo Dreambox ki IP ki us k baad PTCL router same port forward karo per us k pechay IP ap nay Dreambox wali nahi deni balkay WO IP deni hai his IP say ap k room wala router PTCL k router say connect hai apki port start ho jaey gi.
brother you only need to be make port forwarding in main router, remember there is only one router works to rout the network. in our such small network your other routers working as access point/Switch/bridge. you dont need to make any configuration instead putting the same network static IP.
No brother jese main nay btaya hai same assay he hoga I'm using same settings on Evo wingle connected on tplink router 3420 port working very fast.

scam41
Junior Member
Junior Member
Posts: 20
Joined: 13 Jul 2014, 7:43 am

Re: port forwarding dm800hdse with router

Post by scam41 » 17 Apr 2016, 4:38 pm

My dm500 is connected to tplink 3420 and Evo Wingle is also connected to tplink 3420 so in this connection Evo Wingle assigning IP to tplink it means tplink is using as Clint and my dm is connected to that Clint like that brother is using another router in his 2nd room, Now 1st I forward a port in Clint router according to dm IP then I transfer port in Evo Wingle and the IP behind this port should be the IP of Clint router not dm IP so its working fine.

User avatar
moonji54
Contributor
Contributor
Posts: 1074
Joined: 25 Jun 2014, 10:04 am
Location: Dubai,UAE

Re: port forwarding dm800hdse with router

Post by moonji54 » 17 Apr 2016, 4:46 pm

brother i am confused. both routers are in same subnet or you assigned different subnet to your 2nd router. it is possible when you have 2nd subnet and than forwarding to other router.
LG 4K UHD 49" Smart tv
Starsat Sr90000 extreme
Starsat HD 8800 Hyper
Apple tv 4K
Smart Tv Box 4K
Kodi expert
7w,95e,105.5e

samkhp110
Registered Member
Registered Member
Posts: 340
Joined: 16 Oct 2013, 12:19 am
Contact:

Re: port forwarding dm800hdse with router

Post by samkhp110 » 17 Apr 2016, 9:57 pm

i have still same problem how can i do that ..

scam41
Junior Member
Junior Member
Posts: 20
Joined: 13 Jul 2014, 7:43 am

Re: port forwarding dm800hdse with router

Post by scam41 » 17 Apr 2016, 11:30 pm

moonji54 wrote:brother i am confused. both routers are in same subnet or you assigned different subnet to your 2nd router. it is possible when you have 2nd subnet and than forwarding to other router.
No brother no need to change subnet just change ip for example if your ptcl router has 192.168.1.1 then change the ip of your 2nd router as 192.168.0.1 this 2nd router will connect as clint to your 1st ptcl router and when you connect this router to your ptcl router it will assign an ip to your this router such as 192.168.1.100 that ip will be used for the port you want to forward in ptcl router.

User avatar
moonji54
Contributor
Contributor
Posts: 1074
Joined: 25 Jun 2014, 10:04 am
Location: Dubai,UAE

Re: port forwarding dm800hdse with router

Post by moonji54 » 18 Apr 2016, 9:18 am

brother dont mind 192.168.0.1 and 192.168.1.1 both are different subnets. the issue is clear now.
LG 4K UHD 49" Smart tv
Starsat Sr90000 extreme
Starsat HD 8800 Hyper
Apple tv 4K
Smart Tv Box 4K
Kodi expert
7w,95e,105.5e

scam41
Junior Member
Junior Member
Posts: 20
Joined: 13 Jul 2014, 7:43 am

Re: port forwarding dm800hdse with router

Post by scam41 » 18 Apr 2016, 9:41 am

moonji54 wrote:brother dont mind 192.168.0.1 and 192.168.1.1 both are different subnets. the issue is clear now.
Brother these are home ips not subnets subnet mask be like this 255.255.255.0 on both routers

Post Reply